twissa.devote.se

Publicerat: 2012-02-22 Kl: 18:32:47 | I kategori: Matilda & Julia | 0 kommentarer


Nu byter vi plattform!

Hejdå blogg.se
HEJ DEVOTE! :DD

http://twissa.devote.se


Påväg hem

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 19:39:08 | I kategori: Matildas inlägg | 0 kommentarer


Hej, Är Påväg hem från Rekasta nu, träningen. Det gick hyfsat, det var banhoppning i slutet med 12-13 språng. Jag red inte så bra då men Bobby var snäll och hoppade men han kunde varit lite lydigare. Jag vet precis vad jag ska träna på och vad jag ska undvika mer. Skriver och lägger ut filmer nät jag har tid, imorn och på fredag har jag prov så det kommer när det kommer. :) Bild från idag..
/Matilda

Träning imorgon

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 19:55:15 | I kategori: Matildas inlägg | 0 kommentarer


Red bara Bobby idag, skuttade även över en liten sockerbit också på en volt. Red på raka bettet så han kändes lite friare därför blev han lite starkare och drog iväg lite ibland, men när jag hade tagit sockerbiten några gånger blev han lydigare. 
Imorgon blir det träning för Lotta på Rekasta, film kommer att komma. :) Därför vet jag inte om bloggningen kommer vara så bra imorgon från mig, men då vet ni varför!
Ha en bra måndag, ni är grymma alla läsare :D

Förresten, skulle gärna vilja ha sommar nu, längtar inte ni till sommaren?
image description

Tack ska ni ha!

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 01:01:05 | I kategori: Matilda & Julia | 1 kommentarer




Statestiken är grym!

Utan Er - Inget Twissa.
We love you guys!


Älskar min Niels <3

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 00:44:31 | I kategori: Julias inlägg | 9 kommentarer


Hej alla sötisar!

Denna dagen har varit U-N-D-E-R-B-A-R.
Vi startade tävlingsdagen med en Lätt A som uppvärmning, och jag kan bara säga att rundan var KAOS. Han var jättestark och han ignorerade mig totalt. Vi rev 7A så vi fick ju bara fyra fel, men rundan överlag kändes inget vidare.

Men sen var det som att vända på sin vänstra hand. Han blev helt plötsligt lydig, han hoppade på kraft och inte på fart och han var awesome helt enkelt. Så det slutade med att vi nollade och tog en 2a plats i dagens Medelsvår A !! :D
Ettan (Katarina Bork - Lexus Justice) var 15 sekunder snabbare än oss, men jag ville bara ha nollan så jag satsade inte på några svängar. ;) Och ja, C-och Dponnysar va ihopslagna. :)




Foto: Ebba Winbladh



Han är perfekt i mina ögon. <3



Juste ja, jag höll på att glömma att berätta om dagens incident.

All snö som låg uppe på stalltaken höll på att smälta, så den gled längre och längre ner mot marken (hängandes i takkanten). Jag och Nisse skrittade förbi som alla andra, och jag kollade upp mot snön och såg att den höll på att brytas. Och mycket riktigt... den bröts och föll ner till marken och Nisse blev LIVRÄDD. Han vände på en femöring men tappade fästet och ramlade. :( Underlaget var snö/is och broddarna hjälper oftast till allt sånt här, men inte nu. Han for åt sidan, och jag likaså. Han var dock snabbt uppe på benen igen medans jag satt på marken och började fundera över vad som precis hade hänt.. Haha, jag blev helt chockad.

Allt gick bra (som tur var). Men hade vi inte haft broddarna så hade det förmodligen blivit mycket värre. :( Tur att han hade dom på sig iallafall. Min älskling <3


Vinterbilder

Publicerat: 2012-02-19 Kl: 21:25:11 | I kategori: Matildas inlägg | 4 kommentarer


Lyckades få ut min syster till att ta vinterbilder på mig och Didde, blev väldigt nöjd med många av dom. :D
Här kommer några, var beredd på bildbomb!

















Älsklings Didde! ♥
image description

Vilken kavaj?

Publicerat: 2012-02-19 Kl: 10:05:00 | I kategori: Matildas inlägg | 6 kommentarer



Vilken typ av kavaj föredrar ni? Själv har jag två Animo och tycker dom är väldigt snygga. Men jag tycker som J Van D kavajerna, som inte sitter lika tight och är lite luftigare ser stilrenare ut på något sätt. På mig passar inte sådana kavajer men på många andra. :) Jag vill höra åsikter om detta, vad är snyggast? Vad har ni?
image description

Svar på kommentar

Publicerat: 2012-02-18 Kl: 23:50:04 | I kategori: Matildas inlägg | 0 kommentarer



Svar till Viktoria: Vi har haft honom i 10 år i år :')
Svar till "anonym"..: Precis, han är 23 år i sommar. :) Haha ja, han är en fräsch grabb! Skriv gärna ditt namn nästa gång.

image description

Konditionsträning på Frolleman

Publicerat: 2012-02-18 Kl: 15:42:19 | I kategori: Matildas inlägg | 0 kommentarer


Nu ska jag ut och rida Frosty på vägarna, vi har en perfekt backe man kan konditionsträna i. Först så galopperar jag upp för den, och det är faktiskt ganska långt! Och sedan skrittar jag ner, och så gör jag några gånger. Men först tar jag "frejvägen" och travar innan jag börjar, han är så rolig att rida ut på! :D

Jag och Frosty förra vintern
image description

Frosty som femåring

Publicerat: 2012-02-18 Kl: 12:30:00 | I kategori: Matildas inlägg | 1 kommentarer



Detta var Frosty när han var 5 år, 5 år! Visst är han mörk, och rätt olik sig själv från idag! De ända jag känner igen är hans huvud. Litet, smalt och så sött. Hästen bakom ska antagligen vara hans syster, Safeds Tina eller nått sånt, som även lever idag också tror jag! 


Frosty nu, 18 år senare
image description

Chronicle

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 15:59:54 | I kategori: Matildas inlägg | 2 kommentarer


Idag blir det ingen ridning, istället ska jag åka till Kista Centrum med vänner och kolla på bio! Ska bli mysigt, vi ska kolla på Chronicle. :) Alltså blir det ingen bloggning nu på kvällen från mig för kommer inte hem förrens vid ca 22.00 eller nått, och jag bloggar nog inte när jag kommer hem. 
Så ja, får hoppas att Julia bloggar, så ni vet är hon påväg till meetinget i Vetlanda nu... :) Spännande spännande!
Aja, vi hörs ♥

Frosty ger ett stort smile till er underbara läsare :)
image description

Tävling i Vetlanda

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 15:51:32 | I kategori: Julias inlägg | 1 kommentarer


Nu i helgen ska vi visa vad vi går för. /Julia

Svar på kommentar

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 12:30:00 | I kategori: Matildas inlägg | 0 kommentarer



Innan jag svarar.. skulle vara så mycket trevligare om du skrev ditt namn. :)
Och ja, jag tränar för Lotta och gjort det 3-4 år nu tror jag.
Alltid lika roligt att träna för henne!

Första gången jag träna Issa för Lotta.
image description

Söndagen 12/2-12

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 20:56:49 | I kategori: Matildas inlägg | 6 kommentarer


Skrev ju aldrig om tävlingen i söndags, så då gör jag det nu.
För det första.. vi kämpade som dårar att få på Bobby på transporten, men han hade bestämt sig att inte gå på.. ganska skumt eftersom han gick på dagen innan.
Inga av våra hästar är vana vid transport eftersom vi aldrig haft en, vi har alltid haft en B-kortsbil. Det är som en mini-lastbil! Men denna månad har min pappa den av några anledningar så vi inte kan använda den, så då har vi fått låna min kompis transport. Men Didde och Frosty bryr sig inte ett dugg om transport eller nått, men Bobby tycker det var otroligt läskigt med transport märkte vi. 
På lördagen gick han på ganska lätt, men på söndagen höll vi på i en timme. Han gick inte på, han var otroligt nära två gånger, men sedan backade han ur. Så vi gav upp när han stod halvt uppe på rampen, så då fick endast Frosty följa med. 
Det betydde då att vi kom väldigt sent till Södertälje. När vi var framme fick allt ske väldigt fort! Hade bråttom att gå banan, besiktiga och göra ordning. Och sedan skulle vi ju såklart glömma stilgbyglarna + stigläderna.. Men som tur va har man världens bästa kompis som lånar ut sina. :) Kärlek till dig Alice! ♥
Men jag hann till LA:n och jag hade bara tänkt att rida en lugn runda och känna på honom om han tycker det är kul, eftersom han är rätt gammal nu så vet man ju aldrig. Men han visade endast posetiva signaler! Han var på och framåt hela tiden, från framridning till efter vi gått ut från banan. Så himla skönt att veta att han fortfarande tycker det är roligt och han verkar vilja fortsätta även detta året! Jag gick nolla och jag hade ju inte en tanke på att bli placerad eftersom jag inte red snabbt, red endast dom svängarna man kunde ta typ. 
Vi ställde honom i transporten och allt, och då skulle jag ju såklart precis komma sexa.. så då var jag tvungen att gå in på banan. Och då fick jag låna min kompis klasskompis häst, haha! Så det löste sig. :)

Två bilder från första hindret i LA:n.

Och i MSVB:n.. jösses vilken ponny man har. 23 bast och gör allt för att komma över hindrerna, medans han tycker det är så himla kul! Grunden var klockren, jag visste att trekombinationen var trång mellan A och B, därför skulle det bli perfekt för Frosty eftersom han oftast är mycket mindre än alla andra C-ponnysar och har mindre galopp. Och rätt hade jag, det blev perfekt för honom och två C-ponnysar innan mig hade försökt att hoppa av på ett där imellan.. 
Omhoppning var kanske inte lika fin som grunden haha! Det var mest så att jag satt ett lite högre tempo och svängde.. :$ Haha nej men till 11:an blev jag jätterädd för jag jag visste inte vart jag skulle och jag var jättenära att rida förbi det.. Men jag kollade mig omkring fort och såg att det stod en elva vid ett räcke och svängde skitfort rakt på det, precis i tid. Och vad gör ponnyn? Kommer skitnära helt oförberedd och bara hoppar! 
Och allt slutade med en vinst :') Så skönt, nu har man fixat globengehänget tidigt på året, precis som jag gjorde förra året. 
Men som ni ser på videon så börjar han trava ibland, och det är för att han går i korsgalopp och är lite lat och inte orkar byta även fast han kan så lätt! Därför jag alltid försöker byta över hindrerna, men det funkar ju inte allt.. och ibland kan det bli så att han travar mot ett hinder, han brukar hoppa men det känns ju lite halvt läskigt i en MSVB. Haha, så det får vi verkligen träna på! :)
Detta blev ett långt inlägg men jag har ju inte bloggat så bra så nu tog jag igen!
Ni som läst allt kan ju lämna en liten kommentar så får jag se hur många som har orkat.. haha ;)
Hörs mera imorgon! 

Jag vann detta snygga Amigo-fleece täcke, superbra! :)



image description

Bad update..

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 21:26:54 | I kategori: Matildas inlägg | 1 kommentarer


Dålig uppdatering från min sida dessa två senaste dagarna.. Igår var jag i skolan och direkt efter skolan åkte jag till stan för vi skulle se premiären av dirty dancing! Så vi kom hem vid 23.30 ungefär.. Och idag har vi inte haft något internet och då har jag passat på att plugga massor. Men imorgon ska det vara igång och då ska jag försöka blogga, då är det även lite lugnare med pluggandet. :) så just nu bloggar jag från www.blogg.se på mobilen, men förhoppningsvis hörs vi imorgon, håll ut! /Matilda

Rundorna från i söndags

Publicerat: 2012-02-14 Kl: 07:40:02 | I kategori: Matildas inlägg | 2 kommentarer





Hinner inte skriva om rundorna nu men här får ni filmerna, hörs mer imorgon för idag är jag super upptagen! Glad alla hjärtans dag allihopa ♥
image description

Reslutat från lördagen

Publicerat: 2012-02-13 Kl: 21:41:56 | I kategori: Matildas inlägg | 1 kommentarer


Bobby LB

Honom red jag först. Var lite tveksam hela tiden när jag red honom, för han har aldrig gått bra i Södertälje och han har alltid haft något emot Södertälje. Framridning är väldigt viktigt för Bobby och för våran del ska man då inte åka till Södertälje.. Framridningen är på en liten volt som man endast får rida i höger varv, och man får inte galoppera utan bara skritta och trava. Blev otrolig kaos när det var många där inne! Men försökte göra det bästa av situtionen.
Trodde faktiskt han skulle vara surare och bry sig om andra mer, men han koncentrerade sig väldigt mycket på sig själv och på mig. I skritten var han väldigt seg men i traven gick det betydligt mycket bättre. 
Gick in på framhoppningen så fort som möjligt så jag kunde få börja galoppera. Han var jätteseg! Även när jag hoppa, fick inte riktigt att få fram honom så som jag ville. Jätte frustrerande.. När vi väl kom in på banan skärpte han sig lite, och lyssna mycket bättre på mina skänklar, men han var fortfarande inte så framåt som jag ville att han skulle vara. Men jag är riktigt nöjd över honom om man gemför med andra gånger jag varit med honom i Södertälje!
I omhoppningen var han superduktig och var med på noterna, duktig grabb. :)
0+0 fel blev det, och tiden räckte till en femteplats!
Vi glömde filmkameran så det fick bli filmning med min iPhone.. hatar filmer från iPhones men bättre än ingenting i alla fall.



Didde LB
Ni får inte veta så mycket än men.. det var inte jag som skritta fram honom, utan en annan intresserad tjej..

Didde var riktigt lugn på framridningen och framhoppningen. Så finns inte så mycket att säga om det, han var superfin! Vi hade lite otur inne på banan för jag red ganska nära tjejen som hoppa innan mig och då ramla hon av och hästen krascha in i oxern och sprang iväg och då blev Didde red och tyvärr försvann lugnet där.
Han var ganska spänd men desto längre på banan jag kom desto bättre gick det. Vi kom till omhoppningen men där blev det endast okoncentrerad, det gick försnabbt och jag kunde inget annat än bara styra på hindrerna, haha han är för söt ibland, i omhoppningen var han bara glad! Tyvärr fick vi sista bommen ner men vi kom lite i botten på den så jag förstod det. 
Tyvärr blev det ingen film på denna runda, men imorgon kommer resultat från söndags!
Godnatt ♥
image description

Plattformer

Publicerat: 2012-02-13 Kl: 13:04:24 | I kategori: Matilda & Julia | 7 kommentarer


Blogg.se
Devote
Nattstad
Myshowroom
Horsespot
Wordpress

Alla är bra på sitt sätt, men sämst av alla är blogg.se. Ingen av oss kan mobilblogga och det är viktigt för oss två.
Jag och Matilda håller på med att byta plattform, men vilken ska vi byta till ? ;)

Kaosig och grym tävlingshelg!

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 19:55:24 | I kategori: Matildas inlägg | 1 kommentarer


Yeah thats right, mycket kaos men mycke lycka.
All resultat ska jag försöka skriva senare ikväll annars blir det imorgon, flera läxor + prov imorgon så nu blir det plugg!
image descriptionimage description
Två bilder på Bobby från igår.. :)
image description

Bloggtorka :):)

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 15:30:37 | I kategori: Julias inlägg | 4 kommentarer


Jag har verkligen en extrem bloggtorka just nu. Hästarna går slappt, jag har mycket i skolan och tävlingarna har knappt kommit igång. Blääää, jag hatar vintern.

Men iallafall. Imorgon ska båda hästarna sättas igång på riktigt och det är väl på tiden eftersom Nisse ska tävla på lördag och söndag. Eller... Nisse är helt igång, men Twingo måste verkligen börja sätta riktiga muskler nu. :)
Tävlingen är förövrigt i Vetlanda och Nisse ska hoppa MsvB MsvA MsvA. :) Taggar sönder....... :D


Jag och älskling för några veckor sedan.


Nu ska jag och Kristoffer chilla vid TVn. Pusshej!



Dagens ridpass

Publicerat: 2012-02-10 Kl: 22:41:39 | I kategori: Matildas inlägg | 1 kommentarer


image description
Tänkte bara också berätta att hästarna blivit halvt klippta! :) Så dom inte blir allt för varma på tävlingarna som börjar nu, men vi klipper inte hela hästen eftersom det fortfarande är väldigt kallt.

Red alla tre ponnysarna idag, fy så kallt! Men man får väl bara bita ihop om man valt denna sport.. haha. 
Red Bobby först och han gick jättebra, trodde han skulle vara lite pigg efter han blivit klippt men det var han inte. Lite jobbig var han att jobba i traven, men det gjorde inte så mycket, i galoppen slappnade han verkligen av och gick super! Hittade på en liten övning när jag skrittade fram också som jag gjorde. 
Denna övning gjorde jag i alla gångarter, skritt var svårast tyckte jag! Och galopp lättast. Fast övningen var inte så rolig, haha! Men kanske nyttig.. vad tror ni?
Red Didde sen, red denna övning då i bara trav, han tyckte det var lite jobbigt med volterna för dom kom rätt så fort, men det gick bra efter jag gjort några varv. 
Det känns som att dom är riktigt laddade tills imorgon nu. :)
Sedan red och hoppade jag Frosty! 

En liten sockerbit först sen ett galoppsprång till räcket. Sedan hade vi endast en bom som "A-hindret" och satt ihop sockerbiten med räcket så det blev ett stigsprång ungefär. Sista språnget låg på 1,15 - 1,20m och han var jättepigg och det kändes jättebra. :) 
Först lång distans, sedan hoppa jag det på en stor volt, ville inte att han skulle anstränga sig för mycket. 
Alla ponnysarna gick så fint idag!
Vi hörs mera imorgon tror jag, får verkligen hoppas att blogg.se appen funkar, som den i för sig aldrig gör men får väl hoppas. :) hööörs ♥

Frosty och jag i Södertälje 2009, haha söta vi är (a)
image description


Södertälje imorgon

Publicerat: 2012-02-10 Kl: 21:20:46 | I kategori: Matildas inlägg | 0 kommentarer


Imorgon blir det en lokal tävling i Södertälje med Didde och Bobby. LB för båda två, Didde hoppar jag bara LB för att jag vill visa honom på lite mindre lokala tävlingar, eftersom han är till salu.. och Bobby för att han behöver hoppa mycket, han går även på söndag.
Är riktigt taggad, resultat kommer imorgon eller på söndag! Blev lite orolig i morse för såhär såg startlistorna ut..
image description
Men nu startar jag som nummer tre med bobby och 24 med Didde. :)
Nu kör viiiiii (y)
image description

"vanligt" ridpass

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 22:17:46 | I kategori: Matildas inlägg | 1 kommentarer


Red Didde lite slappt idag. Han har gått rätt mycket nu så han behövde inte gå så hårt idag, imorgon ska jag rida igenom honom lite mer till tävlingen som är på lördag! 
Skulle egentligen rida Frosty idag men det blev försent sen så har han gått ganska hårt 3 dagar i rad nu. 
Men det är inte så mycket att berätta om ridpasset, imorgon ska jag försöka skriva om tävlingen i helgen för nu blir det sängen för min del.. fredag imorgon! :D

image description

Dagens "vill ha"

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 13:26:49 | I kategori: Julias inlägg | 4 kommentarer



Snyggaste kavajerna i ridsportens historia enligt mig. Jag är riktigt sugen på den ljusblåa också och hade köpt den med en gång om jag hade haft en svart eller vit häst. ;)

Men nu är det den mörkblåa som står högst upp på "vill ha"-listan. Mumma säger jag bara...
Jag älskar dom vita detaljerna och dom är riktigt snygga att matcha med Tretorn Advanced eftersom dom också har tydliga vita detaljer.

Jag har den röda (som ni förmodligen har lagt märke till) och den är urskön att ha på sig. Det känns som att ha på sig en go tröja och inte en stel och tajt kavaj. ;)



Det enda "dåliga" med Spookskavajerna är tyget som är väldigt mjukt, vilket resulterar att säkerhetsvästen skaver sönder det. Min röda är ganska sönderskavd och det är jättetråkigt att det ska bli så. Men det är väl tur att västen döljer det, även om det är dens fel... haha. :)


Har ni en Spooks? Vad är era åsikter? Har era kavajer blivit sönderskavda utav säkerhetsvästen?
Tell me!

T W I T T E R

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 11:57:31 | I kategori: Julias inlägg | 1 kommentarer


Nu har jag skaffat Twitter, så för att hänga med mig lite oftare än här på bloggen så kan ni följa mig där! :)
JuliaLundgren @ Twitter :)



Dagens träning

Publicerat: 2012-02-08 Kl: 21:42:27 | I kategori: Matildas inlägg | 2 kommentarer


Får tacka Julia att hon gjort så bra uppdatering, själv har jag verkligen inte hunnit. Ska verkligen försöka skärpa mig!

Jaja, vidare till idag. Idag tränade jag för Ragna Erlandsson på Didde och Bobby. Bobby red jag först och vi hoppade lite, som jag också gjorde igår. Idag var han piggare än va han var igår, han blir så glad av att hoppa! Största problemet är att han springer efter hindret och bockar.. jag har HITTILLS inte ramlat av av det, men så småningom händer det om han inte slutar med det och jag vet hur jag ska göra. 
Vi gjorde då en övning så han skulle ha mindre chans att springa iväg efter hindrerna, vi hoppade på en volt. Först höll vi på med travbommar, gick jättebra. Sedan hade vi galloppbommar, och gjorde det på en åttvolt, Bobby har ju så himla lätt för att byta gallopp, så han tyckte det var jättelätt.

Ni minns mina paint skills va?
Efter denna övning la vi till ett räcke ungefär snett igenom.

Ganska svår sväng till räcket faktiskt, men väldigt rolig övning! 
Men innan denna övningen gjorde vi ungefär samma övning, bara åt andra hållet typ.

Denna övning var lite enklare, för både mig och hästen. Varje gång jag hade hoppat räcket höjde Ragna det, och jag fick hoppa om, sedan höjde hon igen, igen och igen. Haha! Jag märkte först inte det, men sista språnget låg väl på 1,15-1,20m. 
Efter Bobby red jag Didde, samma övningar. Han gick jättelugnt och superfint med markarbetet i början, men sen när jag TRAVA över bommarna blev han mycket hetsigare och piggare och självklart gladare! Hahah, såfort det kommer bommar..
Men han lugnade sig lite efter ett tag, och hoppa riktigt fint. Så nu taggar vi till tävlingen i helgen, berättar mer när helgen närmar sig.. :)

Efter träningen red jag Frosty, hade en liten sockerbit framme. Jobbade honom ordentligt i traven så han inte skulle rycka så mycket med huvudet i galloppen, och vara lite lugnare. Det gick bra en liten stund, sedan ville han inte jobba mer och ryckte och sprang iväg. Blev lite sur på honom och efter ett tag skärpte ha sig, haha snutten, han ger sig så lätt..
Hoppade sockerbiten några gånger i trav och gallopp och han hoppade det fint, hoppade det lite hastigt men han blev så glad över att hoppa så han fick göra det. :)
Ingen idé att jag lovar nu att mer bloggning kommer imorn, ni vet ju hur det varit med det förut.. men ska verkligen försöka. SÅ förhoppningsvis hörs vi mera imorgon! Godnatt ♥

Bobby - Tierp Augusti 2011
image description

B O J - C L A S S I C

Publicerat: 2012-02-07 Kl: 11:12:30 | I kategori: Julias inlägg | 6 kommentarer


Dagens "vill ha" får bli den här snyggistransporten.

Bild lånad från www.boj.se


"Boj Classic" heter modellen och den ligger på ca 150.000 kr :)
Den är huuuuuuuur snygg som helst, den har mycket plats och t.o.m två sadelkammare! :D

Är det någon av er där ute som har en sån här? Är den så bra som den verkar? Har ni haft några problem med den? Vad tycker ni om den?


F I L M - F R Å N - A L I N G S Å S

Publicerat: 2012-02-07 Kl: 09:25:16 | I kategori: Julias inlägg | 0 kommentarer




Va snälla mot mig nu! ;) haha.




Godnatt!

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 21:48:45 | I kategori: Matildas inlägg | 0 kommentarer


Om dagens ridpass kommer imorgon, hinner inte nu. Skrev ju att jag skulle göra ett till inlägg senare ikväll men det får bli detta.. Imorgon ska jag förresten hoppa, då kommer säkert film! :D Hörs imorn!

HELGEN 4 - 5 FEBRUARI

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 20:39:14 | I kategori: Matildas inlägg | 3 kommentarer


Hej! Nu tänkte jag berätta lite om min helg. På lördagen blev det en tidig morgon, första dagen på gröntkort kursen började kl 08.00 på Täby Ridcenters anläggning. Vi satt inomhus i ett kallt rum i 7 timmar och lyssnade, antecknade och frös.. Inte kul. För det mesta höll jag på att somna för jag kunde väldigt mycket av det som berättades. 
Sedan på eftermiddagen blev det lite tätt med att jag skulle hinna till Sollentuna, för träff med alla JumpClubs ponnyryttare som är intresserade av att hoppa i lag! Men jag hann och hade riktigt roligt med mycket folk. 
Först satt vi och pratade lite, sedan hade vi lite kul i idrottsalen och höll på med typ konditionsträning och lite annat kul.. haha har man bra kondis? aaråååå
Sedan åt vi tillsammans och det var väldigt trevligt och gott, pratade om massa kul. Sedan var det raka vägen hem och plugga inför provet på söndagen!
På söndagen började det 10.00 och då var vi ridhuset och skulle lära oss hur vi linda, veterinärbesiktiga, hur man ska hålla osv. Det gick bra! Sedan gick vi in och fick anteckna ännu mer.. efter en stund fick vi kolla på en film sedan direkt efter var det provet. 
Vi fick inte ha någonting framme, inget TR eller någonting.. Och provet var faktiskt svårare än va jag trodde. Godkänt tror och hoppas jag att jag kommer få i alla fall. :)
Alla ni läsare som tagit grönt kort, har ni fått ha TR eller nått annat när ni gjort provet? Tyckte ni det var lätt? Berätta! :)
image description

T Ä V L I N G S R E S U L T A T - M.M

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 09:53:51 | I kategori: Julias inlägg | 9 kommentarer


Hej igen!

Nu är jag tillbaka (dock två dagar försent). Jag hade ingen ork att blogga i helgen, då jag faktiskt var lite halvkrasslig. Hade jätteont i halsen och snorade som en liten blå :( Men nu är jag på bättringsvägen och det är ju tur!

I lördags tävlade jag och Twingo för första gången. Dagen startade med ett kaos rent utsagt, och det var knappt så att vi kom iväg på morgonen. Jag tänkte berätta hur det hela gick till:

Klockan ringer 04.00 och vi vaknar och går upp. Dock är jag vääärldens segaste människa på morgonen, så jag gick och la mig igen och värmde mig med hårblåsen. Knurr och mamma började äta medan jag somnade om... Jag kom iallafall upp och klockan 5 skulle vi vara i stallet, men 05:45 kom vi dit tack vare mig. Vi fixar det sista innan lastningen och hämtar Twingo från stallet. Vi börjar lasta men han totalvägrar att gå in i transporten och jag blir mer stressad än vad jag redan var. Vi försöker med linor, godis och väntan men inget funkade så vi hämtade min lilla shettis och hoppades på att det skulle funka.
Självklart blev Twingo nyfiken och gick faktiskt på till hälften, men helt på skulle han inte. Cyrano, snäll som han är, stod och väntade i lugn och ro medan stora Twingo velade hur länge som helst.
Vi var hur nära som helst på att ge upp, men jag gav mig fan på att han skulle in, så jag kortade grimskaftet, började gå in, och ställde mig inne i transporten med hans huvud bredvid mig. Och så stog vi i 5 minuter, och vips så gick han på! :D Han fick massa godis (Cyrano också, hihi) så han kände sig rätt duktig, tror jag!

När vi väl var på plats (2 timmar försent) så fick jag göra ett klassbyte, då 0,95m-klassen redan var klar, så jag bytte till 1,05m. :)

Det var -18 och Twingo frös så han sparkade med bakbenen och han kunde inte stå still :( fick så dåligt samvete, usch.. Men jag tog ut honom i tid så vi fick en lååång framridning.


Too da resulchhht då ;D

I 1,00 var vi felfria i grundomgången! :D Men väl efter 8an (sista i grunden) så var det en ganska tvär sväng till 9an, och där tappade vi farten och yttersidan, så där blev det ett stopp. Men sedan hoppade vi det utan problem och vi slutade alltså på 0/5 fel i våran första 1,00m! :D

I 1,05 var jag dö-nervös och Twingo var lite trött i benen (han har ju inte bästa konditionen än). Vi var iallafall felfria fram till hinder 7 för där tog det totalstopp! Han vägrade att hoppa det gul/röda räcket så vi blev faktiskt uteslutna där. Jag förstod verkligen inte varför han stannade, då vi hoppade bl.a två maxade oxrar innan det lilla räcket. Iallafall.. efter tredje stoppet så får man ju hoppa ett enkelhinder, så jag testade att rida mot "mördarräcket" igen, och då hoppade han det som ingenting... snacka sur ryttare här eller?

Jaja, vad ska jag kräva av oss två? Vi har känt varandra i tre månader och hoppat på allvar fem gånger. Vi tog oss igenom båda kombinationerna (vi har aldrig hoppat det tidigare) och det var ju mitt mål. Jag är jättenöjd och glad att vi kom iväg till tävlingen överhuvudtaget då vi var nära på att ge upp på morgonen.

En stor applåd till er som orkade läsa allt! Ni kan väl kommentera så kan jag ge er en liten applåd här bakom skärmen? ;)

Juste ja, film från rundorna kommer ikväll! Pusspuss :)



Foto: Olivia Albertsson - aka Knurr ;)


Gröntkort kurs

Publicerat: 2012-02-05 Kl: 08:50:49 | I kategori: Matildas inlägg | 2 kommentarer


Uppdateringen har inte varit på topp från mig denna helg.. Men jag är på gröntkort kurs plus att igår var jag med JumpClubs ponnyryttare på eftermiddagen och hade typ idrottsdag, pratade och åt middag. :)
Och idag ska jag åka till kursen igen som börjar kl 10.00. Kl 17.00 så slutar jag, och då får jag reda på om jag fått godkänt eller inte på provet!
Önska mig all lycka ;) bättre uppdatering blir det efter helgen, får hoppas att Julia uppdaterar lite bättre då också. :)
image description
Vår läxa tills idag..
image description

GÄST BLOGGNING A LA MELLBERG

Publicerat: 2012-02-03 Kl: 09:51:00 | I kategori: Matilda & Julia | 1 kommentarer


Tjatja, alla Matilda och Julias läsare. Jag har fått äran att gästblogga här på deras hel grymma blogg! Innan jag börjar med att presentera mig själv så ska jag bara säga att jag är jätte dålig på det här, men here we go- 

Jag heter Elina Mellberg och är 16 år gammal och är en såkallad hästnörd. Jag bor på Ekerö, strax utanför Stockholm med min familj, mamma, pappa, tvilling småsyskon Jesper och Josefine. Vi äger ett stall 5 minuter ifrån oss med bil där vi har 17 boxar, 4 tar vi upp själva och resten hyrs ut. Jag har 2 egna ponnyer som jag tävlar hoppning med och min syster har även hon 2 ponnyer.

Om ni vill läsa om mig och min vardag så kan ni kika in på bloggen elinamellberg.blogg.se som är lite mer personlig än vad ponilovers.blogg.se är.

Snygg egopic jaaaaaaaaaaaaao

Misteur du Gasseau
Även kallad Frans är en Fransk C-ponny valack på 139 cm född 00. En helskön grabb som gör allt för sin ryttare. Dock så är han en fegis så han hoppar inte när det är högre, dvs LA och uppåt om han kommer för långt ifrån eller under hindret. Men han brukar oftast klättra över dem som en katt om han kommer för nära. Tillsammans har vi tävlat upp till MSVB med placeringar upp till nationell LA+5. Just nu så håller min syster på att ta över honom. En perfekt ponny upp till LA.

Solero 33
Även kallad Solle är en Tysk D-ponny valack på 147cm född 98. Han är även han världens mysigaste pojke. Lite värre när jag är på ryggen, menmen. Han är inte världens lättaste så det har gått väldigt mycket upp och ner, men vi har iaf lyckats kvala MSVA.  Vi har vinster och placeringar upp till nationell MSVB.

En av mina favorit bilder på Solle är en som faktiskt Julia har fotat! :)


Vill ni veta mer och mig och mina hästar så kan ni kika in på ponilovers.blogg.se. Vi har även just nu en bloggtävling där ni kan vinna ett show täcke, missa inte det. HÄR hittar ni till tävlingen.

Ha det bra så länge så syns vi på ElinaMellberg.blogg.se och Ponilovers.blogg.se!! pussshej

/Elina

Gårdagens och dagens träning

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 20:08:43 | I kategori: Matildas inlägg | 0 kommentarer


Igår red jag Frosty på graman i början, han störde sig lite på det i början men sen tyckte han det blev behagligare. Efter en stund tog jag av den, för jag ville inte ha den under hela ridpasset. Han blev jättefin efter att jag hade tagit av den! Kände som att han inte märkte att jag hade tagit av den, haha. 
Gjorde många serpentiner, volter och halter, gick super!

Idag red jag bara Didde, red honom på ridbanan igen. Alltså blev det inte så hårt pass men försökte ändå jobba honom lite även fast han var lite spänd när det snöa så mycket. Galopperade kanske bara ett varv för det var så mycket snö, ganska hårt och halt, så travade massor och efter en stund slappnade han av väldigt bra! 
Duktiga ponnys :) 

Frosty och Didde i Timrå juli 2011
image description

Gårdagens träning

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 20:53:41 | I kategori: Matildas inlägg | 1 kommentarer


Bobby red min tränare ganska mycket, för hon ville visa hur han ska gå och för att han ska skärpa sig. Min tränare själv säger att han är väldigt mycket häst även fast han är en ponny, och han är svår. Grejen är att han kan skärpa sig, göra som man ska osv, bara att han är lat. Men när han väl släpper och gör som man vill, är han otrolig!
Kommer ta tid att få ordning på honom.. Men hoppas verkligen att jag lyckas. 

Issa red jag också för Jenny! Vi hoppade lite, bra övning tycker jag. Hon var ganska taggad i början, så fort Jenny kom in med hinder hoppade hon till och blev rädd och spänd. Haha höll på att ramla av första gången! 
Hon blev väldigt lydig efter vi hade gjort första övningen, sedan efter en liten stund blev hon stark igen och sprang lite iväg men sen skötte hon sig igen, här får ni film på Issa! :)


S-övningen tycker jag är jättebra och nyttig! Tycker ni det ser bra ut? :)

image description

bloggpaus

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 20:38:59 | I kategori: Julias inlägg | 0 kommentarer


Återkommer på lördag!

Love you guys ♥


RSS 2.0